Gemini-Observatoriet
Peter Schrøder

Interessefelter - specielt

Selv om jeg under interesser - generelt har beskrevet et ganske bredt område, skulle der gerne i de kommende år blive plads til noget, jeg interesserer mig specielt for, nemlig:

Deep space og astrofoto

Dette siger jeg uagtet, at jeg ikke har spor forstand på og dermed heller ingen erfaring med astrofoto.

Det er bestemt på mange måder både let og praktisk at have sit eget observatorium stående i baghaven, for så tager det ikke mange minutter at klargøre sit grej til observationer, og man har fordelen af at stå indenfor og i hvert fald noget beskyttet for vind og mod kulde.

Mit observatorium er målrettet bestykket, så jeg kan dyrke deep space og astrofoto med en 10” Meade Schmidt Cassegrain på en tysk, computerstyret, ækvatorial opstilling fra Sky-Watcher. Det hele er anbragt på en betonsøjle, der indeholder 1,5 m3 beton.

Dette betyder ikke, at anlægget ikke kan bruges til andre former for observationer, det er blot specielt velegnet til observation af deep space objekter og astrofoto.

Deep space er for mig lig med: fjerne galakser, planetariske tåger, supernovarester, mm.

Som nævnt har jeg ikke meget forstand på astrofoto, men gør i tiden ret meget for at sætte mig ind i emnet. Skulle der være nogle blandt læserne, der kunne bibringe mig noget viden om emnet, så kontakt mig endelig. Der er selvfølgelig blandt de astronomi-kolleger, jeg omgås, et par stykker der har en vis erfaring med astrofoto, men det er på den lidt mere ”gammeldags”, traditionelle metode med almindelige kameraer.

Jeg forestiller mig at bruge - og det bliver min næste investering - et moderne CCD farvekamera indsat i stedet for okularet, således at jeg kan se billedet på min computer. Dette giver også mulighed for via de billedbehandlingsprogrammer, der følger med et sådant kamera, at behandle og stakke billederne og derved opnå en væsentlig bedre kvalitet. Nogen vil måske kalde dette snyd?

Selv om min hovedinteresse vedrørende foto er deep space, kan jeg sagtens forestille mig, at jeg også vil komme til at gennemfotografere alle planeterne. Jeg glæder mig til at komme i gang, antageligt i sæsonen 2007/2008

Til slut igen, hvis der er nogle, der kan bibringe mig nogen viden om astrofoto med CCD-kamera, hører jeg meget gerne om det, også angående kameravalg. Jeg vil ligeledes meget gerne besøge dig for at se på dit astrofotoudstyr.

 

Opdateret 2007-09-15 af gemini @ privat.dk